Verleden Land (CD)

Met ‘Verleden land’ brengt Wouter Muller al weer zijn vijfde cd uit. Deze keer een dubbel-cd. Met zijn vorige cd’s veroverde de Enschedese muzikant, tekstschrijver en componist zich een vaste plek in vele harten. Vooral van mensen die net als hij van Indische afkomst zijn. Die Indische afkomst is in zijn muziek en vooral zijn liedteksten altijd een belangrijke inspiratiebron geweest. Dat geldt ook voor deze cd. De belangrijkste thema’s daarvoor zijn ontleend aan een groepsreis door Java/Bali, aan het Indië van vroeger en aan Enschede, de stad waar hij nu al jaren woont.

In 17 nummers biedt Wouter Muller een even liefdevolle als trotse terugblik op zijn vroegere en huidige wortels. Bijzondere vermelding verdienen liederen over ‘de njai’, de inlandse vrouwen waarmee Europese mannen relaties onderhielden en er kinderen bij verwekten. Muller zette oeroude onbekende gedichten over dit jarenlange taboe op nieuwe muziek. Het ‘verleden land’ komt ook opnieuw tot leven in liedteksten over de ‘Bersiap’ (de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd), Linggajati en de ‘Puputan’, het collectieve zelfmoordritueel op Bali. Zijn woonplaats komt aan bod in gedichten over herdenkingsmonumenten en ‘Mijn stad’ is een terugblik op de vuurwerkramp in 2000.

Muzikaal biedt deze cd een verscheidenheid aan toegankelijke muziekstijlen, waarin folk, country en (Indo)rock elkaar afwisselen. Maar eigenlijk is zijn cd vooral een rondreis door het persoonlijke leven van een muzikant, die van zijn (Indische) hart geen moordkuil maakt, maar muziek gebruikt om een verhaal te vertellen.

Hoe bestelt u een CD/DVD van Wouter Muller?
  1. Met onderstaand formulier, per email (mail@woutermuller.com) of telefonisch: 053-850 33 44 / 06-22 49 30 20
  2. Vermeld welke CD/DVD u wilt hebben, aantal exemplaren en uw naam, adres, postcode en woonplaats
  3. De CD/DVD('s) worden u z.s.m. per post toegestuurd met een nota voor de betaling
  4. De kosten voor de CD's verschillen van 16 euro p.s. tot 17,50 euro (dubbel-cd), incl. verzendkosten. U ontvangt een gesigneerd exemplaar.
  5. De DVD kost 20 euro p.s, (17,50 bij 2 of meer exemplaren). U ontvangt een gesigneerd exemplaar
  6. U betaalt niet vooruit, maar pas na ontvangst!
Voornaam (verplicht)
Achternaam (verplicht)

Adres

Postcode

Woonplaats

Uw email (verplicht)

Aantal