Muzikale bijdrage aan DoeDag LV-INOG met vertoning van zojuist uitgekomen DVD “De Reis van mijn Leven”. Na afloop Q&A.

Op de INOG-dagen kun je meepraten, luisteren, gewoon aanwezig zijn, of meedoen met de activiteit aan de hand van het thema van de dag. Het kan een gevoel van opluchting geven om te ontdekken dat je niet de enige bent met levensvragen die verband hebben met jouw Indische achtergrond. Tijdens de INOG-dagen bestaat de mogelijkheid steun bij elkaar te vinden en zicht te krijgen op de bron of het ontstaan van jouw eventuele problemen. Soms krijg je voor het eerst de kans om je eigen verhaal te vertellen. Het uiteindelijke doel is jouw ervaringen een plaats te geven in je leven om er beter mee om te kunnen gaan. Voor wie dat wil is deelname aan een gespreksgroep mogelijk.

De activiteiten worden georganiseerd rondom specifieke thema’s, waarbij de zwaardere thema’s worden afgewisseld met luchtiger onderwerpen. Door aandacht te vragen voor de Indische (post)koloniale geschiedenis, waaronder de Japanse bezettingstijd, de bersiap, repatriëring en de gevolgen ervan wordt beoogd meer inzicht te geven in het ontstaan van de INOG-problematiek en daaraan gerelateerde levensvragen.

Bij twijfel of deelname aan een activiteit rondom een “zwaar” thema verantwoord is, raden wij je aan eerst een vrijblijvend gesprek aan te gaan met een van de aanwezige Pelitamedewerkers (www.pelita.nl). Het is helaas niet mogelijk individuele begeleiding aan te bieden. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor de keuze om deel te nemen aan een activiteit.

Wie te kampen heeft met ernstige problematiek kan terecht voor gespecialiseerd maatschappelijk werk of psychotherapie bij verschillende hulpverleningsinstanties zoals Stichting Pelita, Centrum’ 45, Sinaï centrum en Stichting Cogis. Daarnaast zijn er ook nog gespecialiseerde vrijgevestigde therapeuten.

 

Foto: Claudia Kamer

Deel

Geen reacties

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>