Op maandag 2 juni 2014 presenteert de Indische singer-songwriter Wouter Muller zijn nieuwe DVD, ‘De Reis van mijn Leven’. Deze DVD staat in het teken van de reis die Wouter heeft afgelegd tijdens zijn muzikale jaren. De DVD wordt om 19.30 uur in het Tong Tong Theater gepresenteerd met een live-optreden van Wouter Muller en zijn band. Aan deze presentatie verleent ook Ernst Jansz zijn medewerking. Na afloop is er gelegenheid voor een signeersessie en een ‘Meet & Greet’ met de Enschedese zanger, tekstschrijver en componist van Indische bodem. Uiteraard is bij die gelegenheid de DVD verkrijgbaar.

WOUTER MULLER
Wouter Muller heeft inmiddels 5 CD albums uitgegeven en zijn muziek is alom bekend in de Indisch Nederlandse gemeenschap. Hij werd bekend met de folkgroep Jakkes en richtte Quasimodo op, jarenlang de begeleidingsband van Willem Wilmink. Hij heeft als Indische singer-songwriter tal van optredens verzorgd in Nederland, maar ook in de VS, Australië en Indonesië.

DVD ‘DE REIS VAN MIJN LEVEN’
De DVD is een productie van platenmaatschappij Silvox en Mirek Vermeulen Producties. “Ze hebben mij erg gestimuleerd om deze DVD te maken. Ik heb er lang over nagedacht, want ik wilde het wel, maar hoe dan? Veel muziek dvd’s zijn alleen live concerten. Dat wilde ik niet, maar wat dan wel? Ik wil graag een verhaal vertellen wat voor anderen ook van belang kan zijn. Maar hoe krijg je dat op een DVD? Dat soort vragen kwamen in mij op”, vertelt Wouter. “Maar het is een prachtig geheel geworden, ik ben er trots op en ik ben ook een unieke ervaring rijker!”

Volgens Ruud Hoemakers, één van de ontdekkers van Wouter, is de DVD “een reis die elke Indische Nederlander nodig heeft om thuis te komen”.

DOCUMENTAIRE
De DVD is een documentaire geworden over de muziek en teksten van de Indische singer-songwriter uit Enschede. Filmopnames van live optredens van Wouter Muller en zijn band worden afgewisseld met interviews van zijn bandleden, concertbezoekers en prominenten uit de Indisch Nederlandse gemeenschap. De DVD vertelt het verhaal van veel Indische Nederlanders: het geeft een gezicht aan hun verleden, hun gevoelens en de toekomst. De vijf eerdere CD-albums gaven antwoord op veel vragen waarmee Wouter op reis ging. Zijn reis terug naar Indonesië en de reis door de verhalen van zijn muziek werd ‘De reis van mijn leven’.

5

Deel

Geen reacties

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>